Verwerkingcirkels

‘Een cirkel is rond, af en eindeloos, centraal en verbindend. Mijn verwerkingcirkels hebben deze kenmerken, waarmee een gezin een nieuwe beweging kan gaan maken die oud en nieuw verbindt.’  

FotovanDana-LR-1729.jpg

Samen herinneren

Op deze ochtend/middag komen jij en jouw kinderen samen. Jullie werken aan een bijzonder moodboard, een herinnering aan de overleden ouder. Een herinnering die voor iedereen anders is; je gaat op deze dag nog duidelijker zien waar elk individueel kind staat en hoe elk kind zijn of haar ouder heeft ervaren. Maar ook jouw rol in het oude en nieuwe gezin wordt helderder.

Deelnemers ervaren deze verwerkingscirkel als: verbindend, liefdevol, verzachtend en verhelderend.

 

Materialen zijn aanwezig.
Duur van deze cirkel: 2,5 uur.


Het wordt als prettig ervaren door zowel de kinderen als de ouders om op deze manier in contact te komen met andere gezinnen die hetzelfde hebben meegemaakt.

Weekend-retreat-Saya-2.jpg

Samen herdenken

Is het voor jou en jouw kind lastig om over papa of mama te praten? Merk je dat je kind dichtklapt maar zeker wel behoefte heeft om over papa of mama te vertellen, of misschien zelf dingen nog aan papa of mama te vertellen. Op deze ochtend of middag staat een van jouw kinderen centraal. Hij of zij gaat samen met jou een herdenkingsplaats maken. Door middel van deze creatieve sessie begeleid ik jullie gesprekken of stiltes, om ruimte te maken voor verwerking.

 

Materialen zijn aanwezig.
Duur van deze cirkel: 2,5 uur.

 

Het wordt als prettig ervaren door zowel de kinderen als de ouders om op deze manier in contact te komen met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt.

Weekend-retreat-Saya-2.jpg
FotovanDana-LR-1791.jpg

1-op-1 coaching

Samen gaan we in gesprek om op zoek te gaan naar wat jij nodig hebt om jouw leven op te pakken na het verlies van jouw partner. Waar loop jij tegenaan? Waar put jij kracht uit? Aan de hand van wat jij mij vertelt, begeleid ik jou.  Praten en doen wisselen elkaar af. Elk traject is persoonlijk en maatwerk. Na jouw traject weet jij wat je nodig hebt om positief en vanuit kracht het leven aan te gaan.

Rouwretreat V full

Deze retreat is speciaal ontwikkeld voor vrouwen die hun partner hebben verloren. We gaan twee nachten naar een prachtige locatie in Nederland waar jij even alles kunt loslaten. Samen met begrafenisondernemer Rianne de Vries dompelen wij je onder in een weekend met gelijkgestemden waar een mooi gesprek en goed eten jou gaan voeden. Wandelingen en meditaties vormen een onderdeel van deze tweedaagse, hoewel bij elke acitiviteit jij bepaalt of je wilt aanhaken of niet. Jouw tempo staat voorop.

Weekend-retreat-Saya-2.jpg

Rouwretreat V/M Small

Een middag/avond waarop je samen met lotgenoten gaat praten, wandelen, koken en borrelen. Na deze middag/avond ga je naar huis met verhalen van je mede lotgenoten en ervaringen van de ander. Wij merken dat dit vaak helpt bij het omgaan met het individuele verlies.

FotovanDana-LR-2115_edited.jpg